Published: 25 Oct 2017

Cikarang, Indonesia—President University (PresUniv) students learned money management through an interactive game competition titled FWD Olympic 2017. The event, which is a collaboration between PresUniv with an insurance company, FWD Life, was held on Wednesday (18/10) in Charles Himawan Auditorium, Campus PresUniv at Jababeka Education Park, Jababeka City, Cikarang. Attending the event were Rudi Kamdani, Vice President Director of FWD Life, Rendika Nugraha, Director for National Partnership PresUniv, and around 150 students. The event was held to commemorate the National Insurance Day.

FWD Olympic 2017 aims to increase student awareness of the importance of financial management. Through this game, students will gain knowledge about how calamities, such as accidents, crises, and other coercive circumstances, can affect a person's financial stability. "We held this event to introduce financial literacy to the community, especially the younger generation. We hope President University's students can get to know financial matters and skillfully manage it for themselves and family. In this event we initiate a different and fun seminar packaged in the form of game, "said Rudi Kamdani.

The game called Praxis, a combination of Monopoly games with everyday financial life, and created by the company Sense for Money. Players play certain job positions and those with the most assets become the winners. There are 20 teams each consisting of 5 students competing in this competition. However, only 2 teams will advance to the final round. They will compete with other teams from Trisakti University and the London School of Public Relations.

Furthermore, Vonny Sugiarti, the Head of HRDP & People Development of FWD Life, delivered a short lecture on how to get a job related to the passion. She stated that to be a qualified candidate a student needs to possess certain criterias, such as cognition skill, thinking style, interpersonal style, and delivering results.(SL)

Cikarang, Indonesia—Mahasiswa President University (PresUniv) belajar mengenai manajemen keuangan melalui kompetisi game interaktif bernama FWD Olympic 2017. Acara yang merupakan kolaborasi antara PresUniv dengan salah satu perusahaan asuransi, FWD Life, diselenggarakan pada Rabu (18/10), di auditorium Charles Himawan, Kampus PresUniv di Jababeka Education Park, Kota Jababeka, Cikarang. Hadir dalam acara tersebut Rudi Kamdani, Wakil Presiden Direktur FWD Life, Rendika Nugraha, Direktur Kerja Sama Dalam Negeri PresUniv, dan sekitar 150 mahasiswa. Acara ini dilaksanakan untuk memperingati Hari Asuransi Nasional.

FWD Olympic 2017 bertujuan meningkatkan kesadaran mahasiswa akan pentingnya manajemen keuangan. Melalui permainan ini, mahasiswa akan mendapatkan pengetahuan tentang bagaimana musibah, seperti kecelakaan, krisis, dan keadaan memaksa lainnya, dapat mempengaruhi stabilitas keuangan seseorang. “Kami mengadakan acara ini untuk memperkenalkan financial literacy ke masyarakat, khususnya generasi muda. Kami berharap mahasiswa President University bisa lebih mengenal keuangan dan trampil mengaturnya baik untuk diri sendiri maupun keluarga. Pada acara ini kami menggagas suatu yang berbeda dan menyenangkan, yaitu mengemasnya dalam bentuk permainan,” ungkap Rudi Kamdani.

Permainan yang bernama Praxis tersebut mengkombinasikan game Monopoly dengan kehidupan finansial sehari-hari, dan diciptakan oleh perusahaan Sense for Money. Para pemain memainkan posisi pekerjaan tertentu dan peserta dengan aset terbanyak menjadi pemenangnya. Ada 20 tim yang masing-masing beranggotakan 5 orang  yang bertanding di kompetisi ini. Namun, hanya 2 tim yang akan melaju ke babak final. Mereka akan bertanding dengan tim lain dari Universitas Trisakti dan London School of Public Relations.

Selanjutnya, Vonny Sugiarti, Kepala HRDP & People Development FWD Life, memberikan materi mengenai bagaimana mendapatkan pekerjaan yang sesuai dengan minat. Ia mengatakan bahwa untuk menjadi kandidat yang berkualitas, mahasiswa harus mempunyai kriteria tertentu, seperti keterampilan kognisi, gaya berpikir, gaya interpersonal, dan pencapaian hasil.(SL)