Published: 07 Jul 2017

Depok, Indonesia—President University signed an agreement with Masyarakat Pemantau Peradilan Indonesia Fakultas Hukum Universitas Indonesia (MaPPI FH UI) at Universitas Indonesia, Depok (19/6). The event was attended by Handa S. Abidin, S.H., LL.M., Ph.D., Vice Rector for Communications and Partnership of President University, Choky Risda Ramadhan, SH.,LL.M., Chairperson of MaPPI FH UI, and Marissa Astika, B.Sc., M.B.A, Director for National Partnerships of President University.

The agreement contains of the possibilities of joint research and other related activities amongst the two institutions. It also opens up an internship opportunity for President University students to gain knowledge and working skills in an advocacy institute.

MaPPI is an institution established in 2000 that focuses on research and advocacy related to legal and justice issues such as public monitoring, policy research, judicial reform, anti-corruption, legal arrangement draft, etc.

According to Choky, this collaboration is hoped to be beneficial for both parties in supporting to achieve their own visions and missions. Furthermore, he also hoped that the collaboration could also produce scientific works by both parties through joint research.

"President University is delighted to have a partnership with MaPPI. This partnership will help our students to learn more about the world of research, public education, and also court monitoring. It will be a great experience for our students to delve into one of University of Indonesia's most prominent institutions", Said Marissa. (SL)

Depok, Indonesia—President University menandatangani sebuah kesepakatan dengan Masyarakat Pemantau Peradilan Indonesia Fakultas Hukum Universitas Indonesia (MaPPI FH UI) di Universitas Indonesia, Depok (19/6). Acara tersebut dihadiri oleh Handa S. Abidin, S.H., LL.M., Ph.D., Wakil Rektor Bidang Komunikasi dan Kerja sama President University, Choky Risda Ramadhan, SH.,LL.M, Ketua Harian MaPPI FH UI, and Marissa Astika, B.Sc., M.B.A., Direktur Kerja Sama Dalam Negeri President University.

Kesepakatan ini berisi tentang kemungkinan-kemungkinan penelitian gabungan dan kegiatan terkait lainnya di antara kedua institusi. Kesepakatan tersebut juga membuka kesempatan magang bagi mahasiswa President Uniersity untuk menambah wawasan dan keterampilan dalam bekerja dalam sebuah lembaga advokasi.

MaPPI adalah sebuah lembaga yang didirikan pada tahun 2000 dan berfokus pada pemantauan, penelitian, dan advokasi seputar isu peradilan dan hukum, seperti pemantauan publik, penelitian kebijakan pembaruan peradilan, anti korupsi, penyusunan perencanaan Rancangan Undang-Undang, dll.

Menurut Choky, kerja sama ini diharapkan dapat menguntungkan kedua belah pihak dan mendukung tercapainya visi dan misi kedua pihak. Kolaborasi ini juga dapat memproduksi karya ilmiah oleh kedua pihak melalui penelitian bersama.

“President University menyambut baik kerja sama dengan MaPPI. Kemitraan ini akan membantu siswa kami untuk belajar lebih banyak tentang dunia penelitian, pendidikan publik, dan juga pemantauan pengadilan. Hal ini dapat menjadi pengalaman yang luar biasa bagi mahasiswa untuk berkecimpung di salah satu institusi terkemuka di Universitas Indonesia”, Ungkap Marissa. (SL)