Published: 15 Oct 2018

Thursday, 4 October 2018, President University welcomed 18 delegates from Assumption Samutprakarn School Bangkok, Thailand in a cultural trip event themed “Tak Kenal maka Tak Sayang” that was held in Charles Himawan Auditorium, President University. Organized by the Center of Language and Culture (CLC), they exchange the culture from each country through traditional dance performance and interactive games.

This event aimed to introduce the teachers and students from Samutprakarn School Bangkok who has interest to know Indonesia better through the program and learn directly from Indonesian. Aside from cultural performances, there were also interactive traditional games which add the festive atmosphere to the event. President University students performed Tari Tor-Tor from North Sumatra, joined by the students from Assumption Samutprakarn School.

“Hopefully through this event, we can help to introduce the culture of ASEAN countries, especially between Indonesia and Thailand,” said Yohana Manurung, the project manager of CLC 2018.

Kamis, 4 Oktober 2018, President University menyambut 18 orang delegasi dari  Assumption Samutprakarn School, Bangkok, Thailand dalam acara kebudayaan yang bertema “Tak Kenal maka Tak Sayang”  dan diselenggarakan di Charles Himawan Auditorium, President University. Diselenggarakan oleh Center of Language and Culture (CLC), kedua pihak memperkenalkan budaya masing-masing negara melalui pertunjukan tari tradisional dan permainan tradisional.

Acara ini ditujukan bagi para guru dan siswa dari Assumption Samutprakarn School Bangkok yang tertarik untuk mengenal Indonesia lebih baik dengan melalui program ini dan belajar langsung dari masyarakat Indonesia. Selain pertunjukan kebudayaan, terdapat pula permainan tradisional yang menambahkan suasana meriah di acara tersebut. Mahasiswa President University menampilkan Tari Tor-Tor dari Sumatra Utara yang diikuti oleh para siswa Assumption Samutprakarn School.

“Semoga dengan adanya acara ini dapat saling mengenal sesama Negara di ASEAN, terutama antara Indonesia dan Thailand yang bertetanggaan.” Jelas Yohana Manurung, Project Manager CLC 2018.