Published: 07 Jun 2018

Cikarang, Indonesia—President University signed an agreement to provide flying education in collaboration with General Incorporated Foundations International Business Evaluation and Research Organization (IBER), and Nusa Flying International School in Jabeka Golf, Cikarang (31/4). The agreement signed by Rector of President University, Dr. Jony Oktavian Haryanto, SE., M.M., M.A., CEO of IBER, Hiroshi Hoshi, and President Director Nusa Flying International School, Capt. Rudy A. Rooroh.

During this time, the pilots started training after graduated from high school. Therefore, this cooperation aims to produce pilots with bachelor degree. The cooperation covers a double degree program in which all the education and Flight Ground Schooling materials are conducted at President University, followed by Flight Simulator and Flight Training in Tanjung Lesung, Banten.

"This cooperation will be initiated by sending Japanese students who cooperated with IBER to study at President University and conduct promotional activities, research, and community service," said Handa S. Abidin, Vice Rector for Communication and Partnership.

Cikarang, Indonesia—President University menandatangi kesepakatan kerja sama untuk menyelenggarakan pendidikan penerbangan yang berkolaborasi dengan General Incorporated Foundations International Business Evaluation and Research Organization (IBER) dan Nusa Flying International School di Jabeka Golf, Cikarang (31/4). Kerja sama tersebut ditanda tangani oleh Rektor President University, Dr. Jony Oktavian Haryanto, SE., M.M., M.A., President CEO IBER Hiroshi Hoshi, dan President Director Nusa Flying International School, Capt. Rudy A. Rooroh.

Selama ini, para pilot memulai latihan setelah lulus dari SMA. Oleh karena itu, kerja sama ini bertujuan untuk menghasilkan pilot lulusan S1. Kerja sama tersebut meliputi program double degree dimana semua materi pendidikan S1 dan Flight Ground Schooling dilaksanakan di President University, dan dilanjutkan dengan pendidikan Flight Simulator dan Flight Training yang dilaksanakan di Tanjung Lesung, Banten.

“Kerjasama ini tersebut meliputi pengiriman mahasiswa asal Jepang untuk kuliah di President University oleh IBER yang disertai kegiatan promosi, penelitian, dan pengabdian masyarakat,” ungkap Handa S. Abidin, Wakil Rektor Bidang Komunikasi dan Kerja Sama.